HTML

Karibi Arany

Az óperenciás tengeren túl

Bejegyzések

Friss topikok

  • szAida: Irigykedve olvasom soraid. Jó munkát, kellemes időtöltést! (2013.01.02. 09:48) 2012.12.19. A mese folytatódik
  • karibiarany: Lehet, de volt óraátállítás, és itt különben is lassabban telik az idő. (2012.03.29. 00:06) Tizenharmadik nap: Hosszú hajóút északra
  • karibiarany: @swiss watch: Hajóztunk, nem volt netem, de folyamatosan írtam a naplót. Most megy fel frissítés. (2012.03.21. 03:14) Fotók
  • csizmazo: Hi Aurum! Pitta most végzett nálam irány az Arany Hacienda. Gondoltam én is blogozok neked az itth... (2012.03.18. 16:07) Negyedik nap: Éjszakai eső

Kilencedik nap: Kingstown

2012.03.24. 23:49 karibiarany

A kalandhoz tartozó fotógalériát itt találjátok: https://picasaweb.google.com/aurum.hu/KaribiArany

Itt vagyunk most

Mire az ebéd elkészült, Ricsi is megérkezett. A papírmunkát, kijelentkezést meg lehetett volna csinálni Kingstownan is, de itt Bequia szigetén egy helyen van a Custom és Immigration Office, kevesebben is vannak, így gyorsabb. Kata ebédje mindenkinek ízlik, nagyon jó a tésztán az öntet. Padlizsános, zöldborsós, kókuszos, nyamm nyamm.

Ebéd után nem sokat időzünk, indulunk tovább. Sajnos a szél alább hagyott, így a vitorla mellett brummogni is kell, motorozunk végig. Gyorsan megérkezünk, nincs messze egymástól a két sziget. A part közelében állunk bójára. Nyugatabbra van egy marina, mólós kikötő, de sekély vizű, csak katamaránok tudják használni.

Miután a helyi segítővel bójára álltunk, érkezik egy árus, talicskával evezve. Ezen jót derülünk, a csónakja tényleg olyan, mint egy rossz kubikos talicska, nyele van, csak épp a kereke hiányzik az orrából. Emberünk bálnafogból készült ékszereket kínál, de nem erőszakoskodik. Amikor látja, hogy nem lesz biznisz, tovább evez. Ez a jó az itteni kofákban, nem erősködnek, mint a keletiek, ha nem kérsz az árujukból, mosolyogva összepakolnak és továbbállnak.

Strandolni kezdünk, Ricsi is velünk tart. A víz sekély, könnyen le lehet merülni az aljára. Ricsi az egyik merülésből egy kisebb méretű homárral bukkan elő. Jó lesz holnap levesbe, hamarosan a hűtőben találja magát. Azért előtte még modellt áll pár fotóhoz.

Lacáék kieveznek Young Islad-re, egy pici magán sziget a közelünkben. Luxus apartmanok foglalják el sziget nagy részét, igazi földi paradicsom, de a strand a partján és a bár publikus. Kis táblák jelzik, meddig lehet bemenni és honnan kezdődik a csak vendégeknek fenntartott rész.

Mikor kistrandolták magukat, visszahozzák a kajakot. Ricsi közben az egyszemélyessel kimegy a partra, taxit rendelni holnapra. Már közeledik a napnyugta, de szeretnék én is kajakozni, elkérem a kettest. Nincs senki, aki eljönne velem, Norbi közben a visszaérkező Ricsitől megkapta a szólót, azzal evez. Egyedül indulok neki, megpróbálom megkerülni a kis szigetet. A nyugati, óceáni oldalon zátonyok vannak, megtörik rajtuk a hullám, amire különösen érzékenyen reagál a leterheletlen kajak. Csattog az orra a hullámokon, mint a szakadt papucs. Sikerül borulás nélkül bejutnom a sziget és a mögötte lévő Fort Duvelle szikla közötti lagúnában, ahol már nyugodtabb a tenger. Innen már simán visszaevezek a hajóhoz.

Közben beesteledik, vacsorára lencsét kapunk. Én kicsit diétásra fogom, nem kérek belőle. Vacsora utáni kis tanakodás, kimenjünk-e a partra. Végül Laca, Timi és én kérünk fuvart, kimegyünk egy italra, megpróbálunk valami zenés-zajos helyet találni. A part szokatlanul csendes, több étterem, bár is nyitva, de vendég szinte sehol. Pedig 9 elmúlt, még sincs éjszakai élet. Lejjebb sétálunk, egyik helyről hangos zene szól, helyi fiatalok az ajtó előtt. Bemegyünk, de sehol senki, talán még korán van. Laca informálódik a helyiektől, merre van egy diszkó. Még tovább, de autóval elérhető távolságra, vagy a mási irányban, a repülőtér mellett, de az még messzebb van.

Visszaindulunk a kikötőbe, igyunk előbb valamit, aztán meglátjuk. A bár előtt nagy darab helyi arc ücsörög, előtte kirakva egy zacskó, legfeljebb talán ha fél kilónyi fű lehet benne. Nem szól, egy szót sem, nem kell az anyagot tukmálni, elég a csendes reklám. Most kihagyjuk, inkább beülünk a bárba. Két rumpuncs után kimegyünk az útra, a part felett. Laca a helyiekkel konzultál, kérdezi merre van az a rancs, amit a helyiek ajánlottak. Megtudjuk, hogy lehet odajutni és az is, hogy azt fehér embernek nem ajánlják. A másik, a repülőtérnél lévő az rendben van.

Én rádión megkérem Ricsit, vigyen vissza a hajóra, Lacáék belevetik magukat az éjszakai életbe. Amikor a hajóra érek, elindul az eső, kapunk egy kisebb felhőszakadást. Gyorsan lepakolunk, ablakokat zárjuk. Úgy tűnik, ezt az éjszakát fedett helyen töltöm, bár olyan fojtó levegő van lenn, mint a szaunában. Az eső ahogy jött, úgy áll el, visszaköltözök a fedélzetre. A többiek már elcsendesedtek, én is lefekszem.

Az éjszaka során egyszer még elered, át kell költöznöm a másik oldalra, ahová nem ver be az eső. Lacáék valamikor hajnalban érkeznek, de csendben gyorsan vonulnak a szobájukba, csak épp realizálom, de nem ébredek fel rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://karibiarany.blog.hu/api/trackback/id/tr884337839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása